Babyschoentjes van 100% wolvilt

 In Vilt

Hier wederom een prachtig paar babyschoentjes! Ditmaal zijn het blauwe babyschoentjes, alle kleuren kunnen uiteraard. Het patroontje is heerlijk makkelijk en dus ook zeer geschikt voor beginners of even als snel tussendoor projectje.

Het mooie aan deze schoentjes is dat het patroon ook geschikt is voor jongetjes. Het is maar net hoe je het schoentje aankleed en welke kleurtjes je gebruikt. Het patroon voor de schoentjes vond ik hier.
De website is in het Engels, de foto’s spreken voor zich. Daarom besteed ik hier geen tijd aan uitleg. De website doet dat namelijk al fantastisch. Hieronder het basisschoentje.
Voor het basisschoentje heb ik roze garen gebruikt omdat ik het schoentje ook wil gaan borduren met roze. Voor een jongetje zou je een mooi bijpassend blauw kunnen gebruiken of juist een meer opvallend kleurtje. Ook zou je het schoentje kunnen dichtnaaien met 3 of 4 draden in plaats van 2, zodat het stiksel een prominentere plaats krijgt in het schoentje. Onderstaande schoentjes zijn gemaakt van 100% wolvilt. Dit is zacht, soepel en warm voor de kleine voetjes van je baby.

Blauwe babyschoentjes

Ik heb de babyschoentjes versierd met roze borduursel met daarin witte kraaltjes verwerkt. Ook zijn beide schoentjes voorzien van twee vilten bloemetjes, met kraaltjes in het hart. De bloemetjes zijn gemaakt van sprookjesvilt. Je kan het borduurpatroon eigenlijk niet van te voren met kleermakerskrijt tekenen, daar is vilt eigenlijk niet geschikt voor. Wel zou je het borduursel eerst op je papieren patroon kunnen tekenen zodat je een richtlijn hebt en dit continu kunt vergelijken met je vilten schoen. de tweede optie is natuurlijk dat je uit de losse pols borduurt.

Blauwe babyschoentjes

Ik heb een houten doosje van de Xenos beschilderd met acrylverf zodat het past bij het schoentje. Zo is het een compleet cadeautje of gewoon een mooie manier voor jezelf om de babyschoentjes in te bewaren.

Blauwe babyschoentjes

Met dit model kun je heel gemakkelijk variaties maken waardoor het schoentje een heel andere uitstraling krijgt. Uiteraard kun je hem ook heel stoer maken voor een jongetje of basic houden door bijvoorbeeld alleen de randjes te voorzien van een festonsteek.
Hier en voorbeeld van een variatie, de basis is toevallig wel weer blauw. In iedere festonsteek zijn drie gele kraaltjes meegenomen.

Blauwe babyschoentjes

Mocht het nodig zijn dan kun je de overlapping aan de binnenkant nog vastmaken met een stukje elastiek zodat het schoentje minder gemakkelijk uit kan gaan.

Veel maak plezier!

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search