Suske en Wiske wijndoos, een origineel cadeau

 In Creatief

Deze Suske en Wiske wijndoos is alweer een tijdje geleden gemaakt. Toch wilde ik hem delen want het blijft een erg leuk project en een origineel cadeau. Natuurlijk kun je de wijndoos personaliseren met de favoriete strip of afbeelding van degene die hem gaat ontvangen. Het effect is het mooist wanneer de afbeelding over de vier zijden doorloopt.

Voor dit project heb ik een houten wijndoos gebruikt. Nadat ik een mooie afbeelding van Suske en Wiske had uitgekozen, heb ik deze uitgeprint op wit papier. Vervolgens heb ik de wijndoos met carbon papier omwikkeld en de uitgeprinte afbeelding daar weer overheen gelegd. Plak alles vast met wat plakband zodat de afbeelding niet kan verschuiven. Dat is vooral frustrerend tijdens het tekenen en zonde van je werk wanneer de lijnen niet goed meer in elkaar over lopen.

Wijnfles-1

Met een hoop geduld teken je alle lijntjes met potlood over, daarna kan het papier en carbonpapier weer verwijderd worden.
Let vooral op dat je niet te hard met je hand drukt op de doos. Voor je het weet zit er meer carbon op de doos dan je wilt.

Wijnfles3

Met acrylverf heb ik de tekening ingekleurd. Wanneer je lichte kleuren gebruikt moet je die misschien twee keer aanbrengen. Zeker als de carbonlijn nogal aanwezig is. Laat de kanten goed drogen voor je verder gaat. Zodat je de doos niet op een natte kant neerlegt en opnieuw kunt beginnen! Als allerlaatst heb ik de zwarte lijnen geschilderd.

Wijnfles2

Om de afbeelding te beschermen heb ik het geheel nog behandeld met vernis, zo kun je langer genieten van Suske en Wiske!

Wat ik vooral leuk vond aan dit project is dat het een persoonlijk en origineel cadeau is. Wat ook nog eens heel veelzijdig kan zijn door een andere afbeelding te kiezen, of een ander soort doosje. Het idee en de werkwijze blijven hetzelfde.

Veel maak plezier!

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search