Heerlijke zomerse ontbijt yoghurt

 In Food!

Goeiemorgen zomer!
Wat is het toch heerlijk om ’s ochtends op te staan terwijl het zonnetje al heerlijk in de kamer schijnt. Zelfs als het zonnetje niet schijnt kun je alsnog de ochtend vrolijk beginnen met deze heerlijke zomerse ontbijt yoghurt. Natuurlijk kun je het hele jaar door genieten van dit ontbijt, zomers met vers fruit smaakt hij echter het lekkerst. 

De yoghurt is lekker makkelijk, je stopt gewoon al het lekkers in één kom. Uiteraard kun je hem ook mooi opmaken wanneer je hem voor iemand anders maakt. (Of gewoon speciaal voor jezelf)
Ingrediënten:

400 ml magere yoghurt
1/2 appel
1/2 banaan
10 bramen
10 bosbessen
10 frambozen
6 amandelen
6 hazelnoten
1 tl cacao
snufje kaneel
honing naar smaak

Schil de appel en pel de banaan snijd beide in kleine stukjes. Was de bramen, bosbessen en frambozen en laat ze even uitlekken. Schenk de yoghurt in een kom en voeg de cacao en kaneel toe. Vervolgens voeg je de overige ingrediënten toe en geniet van je heerlijke zomerse ontbijt yoghurt!

Zoals we eerder al zeiden is de yoghurt het lekkerst met vers fruit.. Schroom niet om de ontbijt yoghurt toch ook met diepvries fruit te proberen, even het fruit laten ontdooien en uitlekken voor je het aan de yoghurt toevoegt. Het handigst is om de avond voor je de yoghurt gaat eten het fruit alvast in een vergiet rustig te laten ontdooien. Ben je vergeten om je fruit uit de diepvries te halen? Dan kun je het even in een bakje doen, en gekookt water eroverheen gieten. Zo ongeveer vijf minuutjes laten staan en je kunt er alsnog van genieten. (Het wordt wel wat minder met deze methode)
Het voordeel van diepvries fruit is dat je het gehele jaar fruit in huis kunt hebben. Dus zeker de moeite waard.

Uiteraard kun je nog veel meer ingrediënten aan dit zomerse ontbijt toevoegen, denk hierbij aan bijvoorbeeld pecannoten, aardbeien, chia zaad, hennepzaad of bijvoorbeeld havermout of speltvlokken.

Eet smakelijk!

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search