Simpele, sfeervolle papieren Sinterklaas huisjes

 In Creatief

Nog eventjes en het is alweer Sinterklaas! Voor een beetje extra sfeer en gezelligheid heb ik deze papieren huisjes bedacht. Ze zijn heel erg makkelijk en zo klaar. Dus leef je uit en maak de Sinterklaas tafel extra gezellig.

De Sinterklaas huisjes zijn gemaakt van gewoon A4 papier (80 gram) in verschillende kleuren. Je zou zeker ook voor zwaarder papier kunnen kiezen, dat zorgt ervoor dat de huisjes extra goed in vorm blijven. Wat handig zou kunnen zijn wanneer je ze nog een keer opnieuw wilt gebruiken.
Ik heb de huisjes zelf getekend en geprobeerd om één compleet huisje op één A4’tje te krijgen. Dit is alleen niet gelukt voor het hoge huis.

Print de huisjes uit op gekleurd papier, natuurlijk kun je voor een enkele kleur kunnen kiezen. Zelf heb ik voor een aantal kleuren gekozen omdat ik dat extra gezellig vond staan. Knip ze uit en vouw de plakrandjes goed om. Plak twee dezelfde huisjes met de plakrandjes aan elkaar. Je kunt ze plakken met lijm, plakband, nieten, of in dit geval met posterbuddies. Ik heb hiervoor gekozen zodat ik ze uit elkaar kan halen en plat kan bewaren. Natuurlijk kun je ze ook in elkaar laten en plat bewaren, maar dat bedacht ik pas later..

Overigens is dit natuurlijk ook heel erg leuk om samen te maken met de kinderen of wanneer ze oud genoeg zijn, het alleen te laten maken en de huisjes leuk te versieren.

Sinterklaas-huisjes-2
Plaats een waxinelichtje in het midden van iedere lantaarn en geniet van het resultaat. Je kunt eventueel nog een onderzetter onder ieder waxinelichtje zetten zodat je zeker weet dat je ondergrond niet te warm wordt.

Bij ons staan de huisjes in de vensterbank. Die hebben we nog extra versierd met stro, mandarijnen, chocolademunten en cadeautjes. Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte en sfeervolle Sinterklaas decoratie. Zowel leuk overdag als ’s avonds.

Klik hier voor de Sinterklaashuisjes.

Heel veel maak plezier!

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search