Van oud naar minder oud: Koningsdag schoentjes

 In Creatief

Het is alweer bijna Koningsdag. Uiteraard ligt het oranje Jip & Janneke shirtje al maanden klaar in de kast. Om zelf nog iets leuks aan de outfit van onze dochter toe te voegen heb ik haar oude schoentjes voorzien van een mooie oranje bloem en zo heeft ze ware Koningsdagschoentjes gekregen!

koningsdagschoentjes

De schoentjes komen bij de H&M vandaan, Phildarkatoen heb ik bij de euroshop gekocht. Omdat de schoentjes al oud zijn heb ik het strikje er voor het gemak afgeknipt voor ik de chrysanten erop heb genaaid.

De chrysant op het schoentje is heel gemakkelijk te haken, je bent zo klaar en het geeft net een leuk detail aan de gehele outfit. Je zou de bloem er gemakkelijk op kunnen lijmen of juist heel voorzichtig aan het strikje kunnen naaien zodat je het er nog af kunt halen en het schoentje niet beschadigd. Ik heb de chrysant gelijk op het schoentje genaaid, door de stof heen. De schoentjes zijn eigenlijk al versleten, er is al heel veel op gelopen. Dit wordt dus de laatste keer voor deze schoentjes en naaien leek mij het stevigst.

Voor de chrysanten heb ik Phildar katoen gebruikt in een oranje tint die goed bij het shirtje past. De exacte naam van de tint weet ik niet meer, Dit was namelijk een restje garen zonder label. Je kunt hier zowel haaknaald 3 als 3,5 voor gebruiken het luistert niet zo nauw.

De bloem maak je als volgt:
Toer 1: Haak 2 losse en 1 keerlosse.
Toer 2: Haak 2 vasten, haak vervolgens 20 losse, en weer 2 vasten in het begin van je werk.
Toer 3: Haak een keerlosse.

koningsdagschoentjes

Herhaal toer 2 en 3 tot je 25 ”bloemblaadjes” hebt gehaakt.
Rol de chrysant stukje bij beetje op en naai de onderkant iedere keer een stukje aan elkaar tot je de gehele bloem aan elkaar hebt genaaid. Zet de bloemen vast op de schoentjes en klaar!

Hieronder nog een fototje ter verduidelijking.

Koningsdagschoentjes

Fijne Koningsdag!

Recommended Posts
Comments

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search