Heerlijke zelf gemaakte chocolademelk-mix

 In Food!

Het is tijd voor overheerlijke zelfgemaakte chocolademelk! Chocolade melk is zo een heerlijk drankje op een koude, tochtige en regenachtige dag, genieten op de bank met een goed boek en een flinke mok warme chocolademelk. Eventueel met een scheutje Amaretto.

Ik hou heel erg van zelfgemaakte chocolademelk en stond dan ook heel wat avonden alle ingrediënten te verzamelen om vervolgens in een pannetje te smelten tot chocolade melk. Tot ik bedacht, waarom maak ik geen chocolade mix! Niet meer in de kasten zoeken of ik alles wel in huis heb, gewoon zo uit de pot, mijn overheerlijke chocolademelk.

Door de chocolade mix is mijn blender inmiddels overleden, ja ik weet het, een blender is vooral voor vloeibare dingen, door gebrek aan een foodprocessor kon ik niet anders dan mijn blender te gebruiken. Hij was al op sterven na dood en helaas was dit de genade klap. Dus tip als je deze chocolade mix wilt maken, gebruik een foodprocessor of een sterke blender. Sinds ik van mijn moeder een Magimix heb gekregen, gaat werkelijk alles met het grootste gemak stuk!

Chocolademix-2

Met deze hoeveelheid kun je een pot van ongeveer 0,75-1 liter vullen.
Ingrediënten:
100 gram cacao poeder
90 gram rietsuiker
4 gram kaneel
800 gram van je favoriete melkchocolade

Hak de melkchocolade helemaal fijn, tot een poeder. Wanneer je de chocolade eerst met een mes fijnhakt kun je hem vervolgens ook in een koffiemolen tot een mooi fijn poeder malen. Dit moet je dan wel in kleine porties doen en ja dit kan je koffiemolen heel goed aan, mits je de chocolade goed voor hakt. (En je niet alles in één keer wilt verpulveren, dan kan het zomaar zijn dat je koffiemolen warm wordt en de chocolade smelt in je koffiemolen..) Inmiddels ben ik dus blij dat ik de Magimix kan gebruiken en dit recept niet meer moeilijk hoef te maken.

Doe vervolgens alle ingrediënten in een grote kom en meng alles heel goed door elkaar. Giet je mengsel in een pot zodat je het luchtdicht kunt bewaren.
Bewaar je chocolade mix op een koele droge plek. Wanneer je hem warm bewaard loop je de kans dat het gaat smelten.

Chocolademix-1

Voor mij is een goede verhouding 200 ml biologische sojamelk en 2,5-3 eetlepels chocolade mix. Voor de volwassenen onder ons voeg ik dan nog een theelepel amaretto per beker toe.

Doe wat chocolade mix in een klein potje, maak er een kaartje aan vast met maak-instructies en doe er een mini flesje amaretto bij. Een heel leuk cadeautje om te geven en om te krijgen.

Geniet ervan!

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search