Griezelige Halloween taart en koekjes

 In Food!

Het is alweer bijna Halloween! Dus de voorbereidingen zijn in volle gang want dit is de tijd om heerlijke films te kijken als The Addams family en Hotel transylvania, omringd door leuke Halloween decoraties en Halloween eten!

Halloween gebak
Voor deze taart heb ik een basis biscuittaart gemaakt en deze doorgesneden zodat ik twee lagen had. Het midden zit opgevuld met aardbeienjam. De buitenkant van de taart is afgewerkt met ganache en gedecoreerd met marsepein, dit heeft wat mij betreft veel meer smaak dan fondant.

Voor de gelegenheid wilde ik een begraafplaats maken. Eerst heb ik groen marsepein uitgerold voor de grond. Dit drapeer je over de taart, werk in dit geval niet te netjes, het is juist mooier als het er wat rommelig uitziet. Maak je dus niet druk om scheurtjes in de marsepein, dit geeft alleen maar meer effect. Maak vervolgens een aantal grafstenen en gebruik een tandenstoker om er passende tekst in te drukken.

Om de taart net even wat meer Halloween uitstraling te geven heb ik nog wat kleine pompoentjes toegevoegd gemaakt van oranje marsepein. Werk de onderkant van je taart af door twee lange slierten te rollen en die om elkaar gevlochten eromheen te leggen.

De winkels liggen alweer vol met allerlei Halloween decoraties. Ik vond deze koekjes uitstekers en kon niet wachten om Halloween koekjes te maken!

De Halloween koekjes maak je zo:
150 gram patentbloem
120 gram roomboter
50 gram rietsuiker

Tip: je kunt de rietsuiker ook fijnmalen in je blender of koffiemolen, dit maakt het koekje zachter, het smelt nog meer in je mond.

Doe alle ingrediënten in een kom en kneedt totdat alles zich goed heeft vermengd en je gemakkelijk een bal kunt vormen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap. Je kunt zelf de dikte maken die je lekker vindt. Steek de koekjes uit en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

Je kunt de koekjes licht bestrijken met en losgeklopt ei, maar dit hoeft niet. Als je lang bent bezig geweest is je deeg wat warm geworden, koel de koekjes dan eerst in de koelkast voor je ze bakt. Dit zorgt ervoor dat je koekjes hun vorm behouden tijdens het bakken. Het laagje ei helpt hier ook bij.

Bak de koekjes in 8 a 10 minuten goudbruin, bij dikkere koekjes kan de baktijd iets langer zijn. Leg de koekjes na het bakken op een rooster zodat ze goed kunnen afkoelen en je geen zompige koekjes krijgt. Bewaar ze in een goed afgesloten trommel, als je er iets van overhoudt!

Eet smakelijk!

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search