Makkelijk met een groots effect: papieren lantaarn

 In Creatief

Het is alweer bijna 11 november dus tijd om de boel leuk te versieren met een hoop lichtjes! Omdat ik gek ben van Disneyfiguren was het niet meer dan logisch om leuke Disney lantaarns te maken. De lantaarns zijn heel gemakkelijk om te maken en zo klaar, je hebt er niets meer voor nodig dan een printer, schaar en plakband. Weinig moeite en het effect is groots!

De lantaarns zijn gemaakt van papier. Voor de lantaarns heb ik Disney’s family website gebruikt, je kunt de verschillende patronen hier vinden. Ik heb gewoon A4 papier (80 grams) gebruikt in de kleuren oranje, rood en geel. Deze had ik bij de Action vandaan. Je zou zeker ook 120 gram papier kunnen gebruiken, dat maakt de lantaarn net even wat steviger. Zelf vond ik ‘gewoon’ papier goed, dit kon ik mooi een beetje in een vorm duwen zodat het goed op de vensterbank zou passen.

minnie-2

Nadat ik de afbeeldingen had gekozen die ik mooi vond heeft mijn lief deze voor mij uitgeprint op de verschillende kleuren papier. Maak het jezelf dus gemakkelijk en print het gelijk op de goede kleur, dan heb je ook geen gedoe met overtrekken/extra uitknippen of wat dan ook.
Het enige wat ik nog hoefde te doen was de afbeeldingen uitknippen. Dit gaat overigens heel snel en gemakkelijk met een mini papier schaartje. (Ook te koop bij Action) Natuurlijk kun je het ook met een gewone schaar doen. Persoonlijk vind ik zo een klein schaartje makkelijk, zo kun je beter de kleine lijntjes uitknippen.
Nadat alles was uitgeknipt heb ik een tweede A4 vastgemaakt aan de afbeeldingen, dit is de achterkant van de lantaarn. Ik heb alles vastgemaakt met een stukje plakband, lijmen of nieten kan natuurlijk ook!

Lanterns-1

Plaats een waxinelichtje in het midden van de Disney lantaarn en geniet van het sfeervolle resultaat.

IMG_3835

Ik had de Disney lantaarns gemaakt om het huis te versieren voor 11 november. Dit is het resultaat, een warm en sfeervol welkom voor de kinderen die 11 november lopen. Ze zouden ook een hele leuke decoratie kunnen zijn voor Halloween.

Veel maak plezier!

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search