Newborn mutsje met wantjes voor jongens en meisjes

 In Haken

Oh oh wat zijn ze leuk geworden! Deze lieve mutsjes en wantjes zijn bedoeld voor de pasgeboren baby. Het mutsje houdt het hoofdje lekker warm zonder te gaan zweten. De bijpassende wantjes houden de handjes lekker warm en zorgen er ook voor dat de kleine meid of jongen zichzelf niet kan gaan krabben.

De wantjes zijn flexibel genoeg dat de baby wel nog de vingertjes kan spreiden. Zelf heb ik zowel het mutsje als de wantjes van Phildar katoen gemaakt. Katoen zorgt dat het geheel niet gaat zweten, daarnaast is het comfortabel en pluist het niet. Ik heb twee setjes gemaakt, voor een jongetje en ook voor een meisje. Het meiden mutsje heeft een mooie gehaakte bloem. De bloem is in twee kleuren gehaakt, je haakt eigenlijk een lange sliert en wanneer je klaar bent naai je deze aan de achterkant met kleine steekjes vast, terwijl je hem losjes in elkaar draait. De wantjes voor de meisjes hebben een lief klein schulprandje rondom de opening. Het touwtje door de wantjes, is een gevlochten koordje, van hetzelfde garen als de wantjes.

Voor de jongetjes heb ik hetzelfde mutsje gehaakt als voor de meisjes, met als enige verschil de twee kleuren. Het mutsje heeft een stoere blauwe rand met daarop drie knoopjes vastgenaaid. Natuurlijk kun je de muts ook in een effen kleur haken en de knoopjes weglaten. Zelf vond ik het juist wel een stoer detail en het maakt het mutsje net even interessanter. De jongenswantjes hebben een randje van stokjes en vasten, dit maakt het stoerder en zo past het beter bij een jongetje. Het touwtje door het wantje is van het blauwe garen gemaakt zodat het setje mooi bij elkaar past. Deze touwtjes zijn van drie draadjes gemaakt die aan beide uiteindes aan elkaar geknoopt zijn.

Dit zijn gratis patroontjes!
Het patroon van meiden mutsje vindt je hier:

Newborn mutsje meisje

Het patroon van de meiden wantjes vindt je hier:

Newborn wantje meisje

Het patroon van het jongens mutsje vindt je hier:

Newborn mutsje jongen

Het patroon van de jongens wantjes vindt je hier:

Newborn wantjes jongen

Alle patroontjes zijn zeker geschikt voor de beginner. Dus ben je zwanger en wil je graag zelf iets maken voor je aanstaande baby, dan is dit een leuk projectje om mee te beginnen.

Heel veel haak plezier!

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search