Chocolade brownie met fruitige mangosaus

 In Food!

Een brownie kan wat mij betreft op ieder moment en op iedere dag van het jaar. Speciaal voor dit warme weer heb ik een brownie gemaakt met een lekkere fruitige mangosaus. Zo maak je de brownie net even specialer en nog meer passend in het seizoen.

Ingrediënten:
200 gram rietsuiker
170 gram roomboter
125 gram pure chocola
75 gram bloem
60 gram cacaopoeder
3 eieren

1 mango
rietsuiker

Verwarm de oven alvast voor op 160 ºC. Bekleed een bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier, of vet de vorm in met wat boter. Je kunt een speciale brownie vorm gebruiken, of bijvoorbeeld een springvorm. Dan krijg je een ronde brownie en kun je er mooie taartpuntjes van snijden.
Doe de rietsuiker, bloem, cacaopoeder en eieren in een grote beslagkom en mix dit met de mixer goed door elkaar. Smelt in een pannetje de roomboter (Of gebruik roomboter die goed zacht is) en schenk dit bij het beslag. Mix dit alles weer goed, probeer 5-10 minuten te mixen zodat je wat lucht in je beslag krijgt.
Hak de pure chocolade in kleinere stukjes en doe ook dit in het beslag. Vouw de chocoladestukjes met een spatel door het beslag. Door het er rustig doorheen te spatelen hou je lucht in het beslag.

Bak de brownie nu ongeveer 40 minuten in de oven. Je kunt hem ook 35 minuten bakken, dan blijft hij wat smeuiger. Dit ligt aan je eigen voorkeur.

Dan gaan we nu door met de mangosaus. Eigenlijk is dit niet echt een recept, doe het vooral op gevoel en proef!
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in hele kleine stukjes. Doe alle stukjes mango in een steelpannetje en zet op het vuur. Laat de mango warm worden zodat deze goed zacht wordt. Voeg naar smaak suiker toe. Misschien wil je liever geen suiker, dat kan ook. Pureer de mango nu met een staafmixer tot een glad geheel. Laat de mangosaus afkoelen voordat je hem serveert.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search